onsdag 14. januar 2009

Hva jeg synes om oppgave 4

Jeg synes at det var litt vanskelig å forklare helt fra bunnen av hvordan du skriver en tekstmelding. Det ble veldig detaljert, men slik må det vel være for at en som aldri har gjort det før, skal greie å skrive. Vi som er vant til dette, gjør det jo så lett som bare det. Er du en som aldri har brukt mobiltelefoner før, er det nok ikke så lett. Jeg husker at når jeg skulle lære å skrive tekstmeldinger, tok jeg ganske lang tid før jeg greide det skikkelig.

Bruksanvisning for å skrive en tekstmelding

Ditt og datt

Oppgave 4

For å skrive en tekstmelding, må du først og fremst sette sammen mobiltelefonen. Batteriet og sim-kortet ligger i en egen pakke. For å sette inn sim-kortet og batteriet, må du skyve de to små spakene på hver side av mobiltelefonen, oppover. Deretter kan du ta av dekselet. Du putter sim-kortet inn i mobilen, rett nedenfor der batteriet skal stå, med NetCom siden opp, slik som tegningen viser. Sett deretter inn batteriet med undersiden ned, slik at den passer inn. Sett deretter dekselet på igjen, ved å skyve de små spakene på plass. Du bør lade den i minst tolv timer før bruk.

Skru på mobiltelefonen. Av/på knappen er plassert på venstre side på toppen av mobiltelefonen. Skjermen vil vise to mulige modus du kan bruke. Trykk på ”Normal modus”. Trykker du på ”Flymodus”, har mobilen ingen dekning. Med andre ord, kan du da bruke den når du sitter i et fly.

Tast nå inn pinn-koden som består av fire sifre, og trykk ”OK”. For å komme inn på menyen, trykker du på den runde knappen i midten. Mobiltelefonen skal peke automatisk på ”Meldinger”. Gjør den ikke det, bruker du den store runde tasten i midten til å skifte, enten høyre, venstre, opp eller ned.

Trykk så på ”Velg”, den runne knappen i midten. Mobiltelefonen skal peke automatisk på ”Skriv ny”. Gjør den ikke det, bruker du den store runde tasten i midten til å skifte, enten opp eller ned. Trykk så ”Velg”, den runde knappen i midten. Her får du opp fire ulike typer meldinger du kan skrive, enten ”Tekstmelding”,” MMS-melding” (bildemelding), ”Talepost”, eller ”E-post”.

Skal du skrive en tekstmelding, trykker du på ”Velg”. Nå kan du begynne å skrive. Som du ser, består tasten ”2” av ”ABC”, tasten ”3” av ”DEF”, osv. Skal du skrive en A, trykker du på tasten ”2” en gang, for å få B, trykker du to ganger og for å få C, må du trykke tre ganger. Skal du for eksempel skrive ordet ”hei”, må du da trykke to ganger på tasten ”4”, som består av ”GHI”, to ganger på tasten ”3”, som består av ”DEF” og tre ganger på tasten ”4” igjen, som består av ”GHI”.

Bokstavene ”ÆØÅ”, vises ikke. For å få bokstaven ”Æ”, må du trykke seks ganger på tasten ”2”. For å få bokstaven ”Ø”, må du trykke seks ganger på tasten ”6”. For å få bokstaven ”Å”, må du trykke fire ganger på tasten ”2”.

Mobiltelefonen står innstilt på at hver setning begynner med en stor bokstav. For å endre dette, trykker du på tasten merket med ”*”. Du kan velge mellom stor bokstav i begynnelsen av hver setning, bare små bokstaver, eller bare store bokstaver. For å få symboler, kan du trykke på tasten ”1”. På denne måten vil du bare få brukt noen av symbolene. For å bruke flere symboler, trykker du på ”Valg”, den øverste knappen til venstre. Der det står ”Legg til symbol”, trykker du ”Velg”, den runde knappen i midten. Her kan du velge mellom mange forskjellige symboler, også smilefjes.

Vil du sette inn et smilefjes i tekstmeldingen din, må du bruke den store, runde tasten i midten. Enten høyre, venstre, opp eller ned. Har du valgt det smilefjeset du vil ha, trykker du på ”Sett inn”, den runde knappen i midten. Vil du sette inn elementer som bilder, lydeffekter, animasjoner, melodier, eller maler, gjør du akkurat det samme, bare at du velger ”Legg til element”.

Er du ferdig med å skrive tekstmeldingen, trykker du på ”Fortsett”, den runde knappen i midten. Nå får du to muligheter: ”Angi telefonnummer” og ”Kontaktoppslag”. Velger du ”Angi telefonnummer”, kan du taste inn det nummeret du vil sende tekstmeldingen til selv. Trykk deretter ”OK”, og ”Send”, den runde tasten i midten. Velger du ”Kontaktoppslag”, kan du velge ut en kontakt fra kontaktlisten din å sende tekstmeldingen til. Har du valgt, trykker du ”Velg”, og deretter ”Send”. Da er meldingen sendt.

onsdag 7. januar 2009

Disposisjon for oppgave 1

Disposisjon for oppgave 1

Innledning:
Forbud: hvorfor, hvem, hvilke raketter som er forbudt
Hvor det kommer fra, når, hva det er laget av

Hoveddel:
Skader:
Konsekvenser: hjemmelagd fyrverkeri, ikke riktig uten
Regler – tryggere
Like så greit: bråker fælt, stygge skader, tenk om det hadde vært deg?
Ikke vits: bruker penger på tull, sprenges opp i lufta
Kvalitet

Konklusjon:
Jeg: Ikke det samme uten raketter, oppvokst med raketter, likevel bra - mange skader hvert år, er inne, vakkert, lukter godt